Oportunitati

Oportunitati de Investitii

Comuna Fulga este o regiune cu un mare potential pentru mediul de afaceri in domeniul patiseriei si panificatiei. Exista posibilitatea de arendare a terenurilor agricole si de concesionat a 41 ha de balti piscicole. Comuna ofera spatii de inchiriat cu terenul aferent.

In comuna Fulga sunt agenti economici care acopera o gama foarte larga de domenii de la prestari servicii pentru comunitatea locala la comert si productie pentru cetatenii comunei. Activitatea importanta din cadrul comunei este agricultura si cresterea animalelor in gospodarii proprii. Sunt societati agricole care exploateaza terenuri dar nu exista contracte ferme pentru formarea unei piete de desfacere. La nivel local se cauta investitori pentru a retehnologiza dar si pentru parteneriate externe. Solul este foarte fertil si se preteaza pentru cultivarea cerealelor si plantelor tehnice. La nivel local se cultiva: 900 ha porumb, 1400 ha grau, 1200 ha floarea soarelui, 105 ha vie si 300 ha orz. Si in sectorul zootehnic sunt necesare tehnologii moderne de lucru, de la cresterea animalelor, pana la prelucrarea si valorificarea produselor. Se cresc 16.000 pasari, 1200 bovine, 2700 caprine si ovine, 4000 porcine, 345 cabaline si 42 familii de albine

Pentru desfasurarea activitatilor cultural – educative, pentru ridicarea necontenita a nivelului de cunoastere, locuitorii comunei au la dispozitie un Camin Cultural.

In cadrul comunei exista posibilitati economice neexploatate intre care dezvoltarea agroturismului

Strategii si Investitii Externe

– investitii in centru de colectare si prelucrare a laptelui si a carnii
– agricultura bine organizata cu puncte de valorificare a produselor
– se pot infiinta livezi si vita nobila
– exista forta de munca calificata in diverse domenii de activitate (mecanic, croitorie si tamplarie si constructii).

In domeniul privat se solicita investitii: in sectorul zootehnic, de la modernizarea amenajarii fermelor pana la crearea unor centre de colectare, prelucrare si valorificare a produselor. In agricultura, de asemenea, se cer noi tehnologii, moderne, de exploatare si prelucrare.

Comments are closed